Header bedrijven 2.1680x400x1

Volg ons nu op

Wat is het nut van Taal op de werkvloer

Bij JAR opleidingen begrijpen wij de kracht van effectieve communicatie op de werkvloer.

Het verbeteren van de taalvaardigheid van medewerkers in uw bedrijf heeft een aantoonbaar positieve impact op het bedrijf.

  • Sterkere communicatie: Verbeterde taalvaardigheid leidt tot duidelijkere en nauwkeurigere communicatie tussen teams, waardoor fouten worden verminderd en efficiëntie wordt vergroot.
  • Interactie met diversiteit: Taalvaardige medewerkers kunnen moeiteloos omgaan met een diverse werkomgeving, waarbij samenwerking wordt gestimuleerd.
  • Innovatie en ideeën: Betere taalvaardigheid betekent dat medewerkers gemakkelijker ideeën kunnen delen, wat leidt tot creatievere oplossingen en continue verbetering.
  • Carrière kansen: Medewerkers die hun taalvaardigheid ontwikkelen, vergroten hun carrière mogelijkheden, zowel binnen als buiten bedrijf.

Het verbeteren van taalvaardigheid is een win-win situatie, die niet alleen de prestaties op de werkvloer verbetert, maar ook de toekomst van uw  medewerkers versterkt.

Wat doen wij?

Bij JAR opleidingen staat onze cursus ‘’ Nederlands op de werkvloer’’ synoniem voor effectieve communicatie op de werkvloer. We bieden op maat gemaakte, functiegerichte trainingen die zowel op afstand als online, en zelfs in-house worden aangeboden. Onze trainingen rusten uw medewerkers uit met de juiste kennis en vaardigheden om overtuigend te communiceren in hun dagelijkse werkzaamheden. We zorgen ervoor dat ze succesvol kunnen schakelen tussen verschillende talen en culturen, en dat ze effectief kunnen communiceren met zowel collega’s als leidinggevenden. Laten we samen bouwen aan sterke communicatieve vaardigheden.

Hoe gaan wij te werk?

Bij het intakegesprek verzamelen we nuttige informatie over het profiel van de kandidaat. We stellen vragen over verwachtingen en motivatie, de schoolloopbaan en behaalde diploma’s.

Toetsen

  • We vullen het intakegesprek aan met toetsing op de Nederlandse taalvaardigheden van het ICE.
  • Er wordt een leerbaarheidstoets afgenomen

Advies en vervolg traject

Op basis van het intakegesprek en de resultaten van de toetsen formuleert JAR opleidingen een advies. Het taalniveau wordt bepaald: we gaan uit van het taalniveau volgens het ERK.

Tijdens een gesprek met de werkgever zal JAR opleiding inventariseren wat de concrete wensen zijn. Op basis daarvan wordt er een maattraject in kaart gebracht en -indien mogelijk- een duidelijke groepsindeling gemaakt.

Maatwerk

Tijdens de taaltraining ligt de nadruk op een praktische toepassing van het Nederlands. U moet hierbij denken aan de volgende onderwerpen: Zich voorstellen, aangeven dat je iets niet begrijpt, social talk met collega’s.

Kennismaken met de werkvloer

Een cursus werpt zijn vruchten af als deze aansluit bij de praktijk van de deelnemers. De docent van  JAR opleidingen loopt daarom graag een keer mee op de werkvloer.

Werkwijze

De presentie wordt bijgehouden via aftekenlijsten en wordt wekelijks of maandelijks doorgegeven aan uw bedrijf c.q. instantie.

Aan het begin, tussentijds en afhankelijk van de lengte van het traject, wordt de voortgang en het doel geëvalueerd met de kandidaten en de desbetreffende begeleider van uw bedrijf.

Het traject wordt afgesloten met de uitreiking van het certificaat Nederlandse Taal op de werkvloer.

Nu een afspraak maken? Mail ons 
Of bel direct met Noortje Overbeek:
06 - 46 33 80 09 of 072 - 512 8222

Informatie

Voor meer informatie, aanmelding voor een gratis proefles of om u in te schrijven:

Bel ons op
06 - 46 33 80 09
072- 51 28 22 2

of mail naar
post@jaropleidingen.nl

Offerte aanvragen.