Header cursusaanbod.1680x400x1

Volg ons nu op

Taaltrainingen bij JAR

Het leren van de Nederlandse taal biedt tal van voordelen en is een belangrijke stap. Bijvoorbeeld een opleiding volgen, doorgroeien op je werk, of een zelfstandig leven opbouwen in Nederland.

JAR Opleidingen biedt al jaren Nederlandse les in Alkmaar, Castricum en Heerhugowaard. Je kunt bij ons terecht voor een groot aantal cursussen. Bij ons leer je op je eigen manier. Als cursist sta je bij ons altijd centraal. Dat betekent dat je altijd kunt rekenen op een persoonlijke begeleiding en een persoonlijk lesschema. 

Z-route

De Z-route is voor inburgeraars met een lage leerbaarheid die moeite hebben met het leren van een nieuwe taal en die in beperkte mate zelfredzaam zijn. Het gaat veelal om mensen die ook in hun land van herkomst weinig of geen scholing hebben gehad of om een andere reden een zeer lage leerbaarheid hebben. Bij ons kun je de Z-route volgen als je gezinsmigrant bent. Je zal daarvoor eerst langs de gemeente moeten.

Inburgering

Ben je voor 1 januari 2022 in Nederland? Dan moet je volgens de oude wet inburgeren. Wij helpen je graag bij dat traject met onder meer Nederlandse les in Alkmaar, Heerhugowaard en Castricum. Voor de lessen kun meestal een lening aanvragen bij de DUO.

B1-route

De B1 route; een route voor taal en (vrijwilligers)werk. Inburgeringsplichtigen spreken en schrijven binnen maximaal 3 jaar de Nederlandse taal op niveau B1. Tegelijk kunnen zij meedoen door (vrijwilligers)werk. Bij ons kun je de Z-route volgen als je gezinsmigrant bent. Je zal daarvoor eerst langs de gemeente moeten.

Nederlands niveau verhogend

Wil je studeren in Nederland? Voor jezelf, voor je werk of allebei? Dan kun je op je eigen niveau groepslessen volgen: A0, A1, A2, B1 of B2. Je kunt doorgaan tot Staatsexamen I (B1) of II (B2).

Na een intake met een taaltest, plaatsen we je in een groep die het beste bij jou past. Heb je een heel specifieke leerwens? Dan is ook privéles mogelijk.

Online cursussen

JAR-opleidingen biedt naast de fysieke lessen, nu ook online lessen aan. Dit gebeurt met zeer ervaren en betrokken docenten. Je kunt al starten vanaf A0 niveau en doorleren tot en met B2 niveau. De lessen die aangeboden worden zijn afwisselend en uitdagend

Oriëntatie op de arbeidsmarkt

Sinds 1 januari 2015 moet je als NT2 cursist slagen voor de arbeidsmodule. Dat geldt zowel voor het staatsexamen- als voor het inburgeringsexamen. Voor deze module heeft JAR opleidingen een speciale training.

Laaggeletterde

Het is als inwoner van Nederland een nuttige investering om de Nederlandse taal te leren. Het spreken van de Nederlandse taal maakt de communicatie zowel zakelijk als in het dagelijks leven makkelijker. 

Taal en werk

.Het verbeteren van taalvaardigheid is een win-win situatie, die niet alleen de prestaties op de werkvloer verbetert, maar ook de toekomst van uw  medewerkers versterkt.

Informatie

Voor meer informatie, aanmelding voor een gratis proefles of om u in te schrijven:

Bel ons op
06 - 46 33 80 09
072- 51 28 22 2

of mail naar
post@jaropleidingen.nl

Het aanmeldingsformulier invullen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor een intake

Je kunt ons op werkdagen bellen, 072-5128222. Je maakt een afspraak met een coördinator van JAR Opleidingen. Of vul het aanmeldformulier. We nemen snel contact met je op.

Wanneer kan ik starten

Je start zo snel mogelijk. Of op het moment dat het jou het beste uitkomt. Bij groepslessen kan het zijn dat je eerst op een wachtlijst komt. Je start als de groep groot genoeg is.

nt2-cursus

nt2-cursus

Wie betaalt de lessen?

Ben je particulier? Dan betaal je de lessen zelf.

Ben je werknemer? Dan betaalt jouw werkgever de lessen. Of je kunt de kosten bij je werkgever declareren. 

Ben je inburgeraar? Dan betaalt de gemeente jouw lessen. 

Is subsidie mogelijk?

Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2024 subsidie aanvragen bij Tel mee met taal. Ook op de subsidie pagina kunt u meer lezen over subsidies. JAR Opleidingen maakt je graag wegwijs of helpt bij de aanvraag.

Wat is het rooster van de school?

Wij houden ons aan de officiële schoolvakantie. Behalve de zomervakantie en de meivakantie is anders.
Het ochtendrooster is van 09.00 – 12.00 uur.
Het middagrooster is van 13.00 – 16.00 uur
Het avondrooster is van 18.30 / 19.00 – 21.00 / 21.30 uur

Wat zijn de locaties van JAR Opleidingen

Alkmaar
Edisonweg 10
Ingang Marconistraat
1821 BN Alkmaar

Heerhugowaard
p/a M.FA de Horst
van Eedenplein 5 
(ingang Basisschool de Paperclip)
1702 GW Heerhugowaard

Castricum
Bakkummerstraat 56e
1901 HN Castricum